ΣΕΝΑΡΙΟ

ΣΤΑΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ  ΠΕΛΑΤΩΝ  ΣΤΑ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

18/04/08

Κεντρική
Ανάλυση ενότητας
Φύλλο Πληροφοριών
Υλικό Εισήγησης
Δραστηριότητα
Σχόλια

 

ΤΑΞΗ Β ΤΑΞΗ       Β ΚΥΚΛΟΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ 3
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗ ΒΡΑΔΙΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ Να συνθέτουν   Μενού  για την σίτιση των πελατών στα ξενοδοχεία.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

   α) Να γνωρίζουν οι καταρτιζόμενοι τις βασικές προϋποθέσεις για ένα σωστό μενού

β) Να είναι ικανοί οι καταρτιζόμενοι να επιλέγουν τα σωστά πιάτα 

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το σενάριο περιλαμβάνει:

1)Εισήγηση – εισαγωγή  .

Θα γίνει σύνδεση με την προηγούμενη διδακτική ενότητα.

Θα αναφερθούν οι προϋποθέσεις για την καλή σύνθεση των Μενού.

Τι αποφεύγουμε στα βραδινά

Ποια είναι η σειρά των εδεσμάτων

Συνήθεις συνθέσεις

2) Καταιγισμός ιδεών. Ποιες είναι κατά την γνώμη των μαθητών οι ποιο σημαντικές προϋποθέσεις για την σύνθεση ενός μενού.

3) Ομάδες εργασίας  Να συνθέσουν ένα απλό βραδινό μενού.

4) Να αναζητήσουν πληροφορίες και συναφή ιστοσελίδες στο Internet

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

Πίνακας, Προτζέκτορας, εκπαιδευτικές σημειώσεις. Ενδεικτικά μενού ξενοδοχείου.

Διαδικτυακή υποδομή

 

Αγαπημένες συνδέσεις

 

Μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες στις παρακάτω διευθύνσεις:

 

  •  

 

Κεντρική | Ανάλυση ενότητας | Φύλλο Πληροφοριών | Υλικό Εισήγησης | Δραστηριότητα | Σχόλια

Τελευταία ενημέρωση της τοποθεσίας 18/04/08